Mijn traject

Ik ben een autodidact textielkunstenares uit Lier, België. Op mijn 13, kreeg ik mijn eerste reflex camera en begon ik met het ontwikkelen van mijn foto’s in mijn doka. Dankzij het advies van de lokale fotograaf stond er geleidelijk aan ook echt iets op mijn rolletjes.

Toen ik 17 was, ging ik een jaar op uitwisseling in Chili en kreeg ik de trage-reizen-mikroob te pakken. Eerst studeerde ik communicatie en daarna verbleef ik langdurig in Finland, Napels en Montreal. Ik begon er te schilderen op alle stukken hout die ik maar kon vinden. Sinds 16 jaar verhuizen we elke zomer naar Bulgarije zodat onze kinderen kunnen verbinden met hun roots en familie.
Al deze verblijven hebben mijn werk sterk beïnvloedt. Uit de cultuur, folklore en rituelen van verschillende landen haal ik mijn inspiratie.
10 jaar geleden vond ik mijn artistieke taal in de vezelkunst.

Artist Statement

Mijn kunst-gebeden worden geboren vanuit een wens om bij te dragen tot de heling en harmonisering van al wat leeft. Door oude foto’s en intenties, textiel en draad samen te brengen in dialoog, ontstaat er een poëtisch verhaal dat eerder een indruk achterlaat dan een exact scenario.
Mijn kunst-gebeden geven een gevoel van vrijheid van interpretatie aan de kijker en dankzij een woord, een steek of een foto wordt het oog begeleid en krijgt het aanwijzingen over de verschillende lagen van het kunstwerk.

Mijn werk is meestal heel intuïtief, maar het kan beginnen met een gedachte, een intentie of een droom. Tijdens het werkproces komt er altijd een gebed naar boven.
Een gebed voor de gediscrimineerden, de vergeten, de gebroken. Een gebed voor heling en harmonie.

« Ik voeg een oude foto toe, een steek, een gedicht of een nummer. Ik denk dat het het dialoog is tussen al deze elementen, dat het beste werkt voor mij. »

Coaching en Rituelen

Mijn interesse in zelfontwikkeling en persoonlijke groei bracht me bij de ecorituelen en art4coaching. 


Mijn kennis en ervaring deel ik graag met jou tijdens een 1 op 1 sessie of in groep, met mijn persoonlijke mix van kunst, coaching en rituelen.

Inner Spiraal

Verbondenheid is wat me bezighoudt en waar mijn hart van over loopt. De verbinding met onszelf, maar ook met moeder aarde en al haar bewoners.

Het is dan ook geen toeval dat het leven me naar het werken met draad bracht. 

Wol is pluizig als het van het schaap komt, maar als we het torsen en spinnen tot een draad wordt wol stevig. De vezels worden sterk als ze rond elkaar in spiraal getorst worden en de bekomen draad kan dienen om te verbinden.

 

Wij zijn net zoals wol. Als we niet rond onze innerlijke spiraal gecentreerd zijn, staan we niet in onze kracht en wordt het moeilijker om in verbinding te gaan. Maar vanaf dat we dat wel zijn, kunnen we banden weven.

En omgekeerd: Creëren helpt om te aarden en in contact te komen met je innerlijke spiraal of levenskracht. Welkom om dat eens te komen ervaren!